....

De 3 I's van De Keuken Kliniek in de praktijk

Hoe werk ik?

Werken aan een gezonde  levensstijl waarbij voeding en ontspannig hand in hand gaan

De werkwijze van De Keuken Kliniek

Ik werk volgens de 3 I’s van De Keuken Kliniek. Ik maak je bewust van de werking van voeding op jouw lichaam. Zodat het duidelijk is wat voeding met jou doet. Dit vertaal ik naar praktische adviezen waar je direct mee aan de slag kan en ik help je om dit ook daadwerkelijk te doen.  

Deze aanpak heb ik vertaald naar de onderstaande werkwijze. 

Liever vooraf even kort kennismaken? Dat kan, vraag dan een kennismakingsgesprek aan.

Voorbereiding

Intake

Om een helder inzicht te krijgen zijn voor het eerste consult de volgende documenten van belang:

  1. Intakeformulier + klachtenregistratie
  2. Constitutietest
  3. Medisch dossier (belangrijkste voorvallen)
  4. Voedingsdagboek (inclusief drinken, supplementen en medicijnen)

Wanneer onze eerste afspraak is gepland, ontvang je van mij een e-mail met verdere instructies over hoe je bovenstaande documenten kunt aanleveren. Het intakeformulier + klachtenregistratie en de constitutietest kun je via een online vragenlijst invullen. Het medisch dossier en voedingsdagboek kun je uploaden in jouw cliëntomgeving. De formats die je hiervoor staan als bijlagen in deze e-mail. Let erop dat deze mail ook in je ongewenste mailbox kan belanden.

Informeren

Oriënterend gesprek

Tijdens het eerste consult hebben we een oriënterend gesprek waarin ik je beter leer kennen. Ik zal verdiepende vragen stellen om een goed beeld te krijgen van jouw gezondheidssituatie, levensstijl en voedingspatroon. We bespreken samen hoe ik jou het beste kan helpen bij het bereiken van jouw gezondheidsdoelen.

Op basis van ons gesprek zal ik advies geven over mogelijke vervolgstappen. Soms is nader onderzoek nodig om tot een concrete aanpak te kunnen komen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om bloedonderzoek, ontlastingsonderzoek of een allergietest. Door middel van deze onderzoeken kan ik een beter beeld krijgen van jouw gezondheidssituatie en kan ik een behandelplan op maat voor jou maken.

Inspireren

Voorlopige koers

Na het oriënterende gesprek, zal ik een voorlopige koers voor jou bepalen. Dit is stap 1: het advies dat is gebaseerd op ons gesprek met eventueel advies voor aanvullende onderzoeken. De voorlopige koers omvat aanpassingen in jouw huidige voedingspatroon, eventueel aangevuld met een suppletieadvies. Hier kun je direct mee aan de slag!

Implementeren

Behandelplan

Zodra de labuitslagen binnen zijn kunnen we naar stap 2: Vervolgconsult en het concrete advies/ behandelplan.  Dit consult is gebaseerd op jouw hulpvraag en de resultaten van het aanvullende onderzoek. Tijdens dit consult bespreken we het plan en maken we afspraken over hoe ik jou hier verder bij kan helpen. Het behandelplan is helemaal op jou afgestemd en bevat concrete adviezen en richtlijnen om jouw gezondheid te verbeteren. Daarom kunnen de vervolgstappen alleen daar beschreven worden. We bespreken hoe vaak we elkaar zullen zien en hoe we de voortgang gaan monitoren.

 

Behandelingen

Meestal zien we elkaar weer na 6 tot 8 weken. Tijdens deze vervolgafspraak bespreken we hoe het gaat en of je klaar bent voor de volgende stap. Ook kijken we samen of er nog andere aanpassingen nodig zijn. De veranderingen die je ervaart geven veel inzicht. Het is dus belangrijk om opmerkzaam te zijn gedurende je hele proces. Een handige tool hiervoor is de voedingsregistratie. Ik vraag je dan ook om deze voor ieder consult weer in te vullen.

Mocht je tussendoor vragen hebben of veranderingen opmerken waarover je twijfelt, dan kun je altijd contact met mij opnemen. Je kunt mij mailen of gebruik maken van mijn telefonische spreekuur .

De duur van een behandeling is afhankelijk van diverse factoren en varieert daarom per individu. Iedereen heeft een uniek lichaam dat anders reageert. Daarom geef ik je bij het behandelplan een indicatie, maar gun jezelf de tijd die je nodig hebt voor een volledig herstel.

Kom kennismaken