....

Energie

Energie is de basis van het leven. De energiedoorstroom wordt via voetreflex bevordert en met behulp van de juiste co-factoren kan het lichaam zelf energie maken uit voeding. Met voldoende energie kan het lichaam verder worden ondersteund naar genezing.

Prikkeloverdracht

Door middel van massage op de reflexzones ontstaat er een betere prikkeloverdracht in de zenuwbanen. Via deze banen communiceren alle lichaamsdelen met elkaar. Neurotransmitters zijn signaalstoffen die via het zenuwstelsel worden overgebracht. Serotonine is een neurotransmitter dat ons een blij gevoel geeft. Het wordt voor 80% aangemaakt in de darmen. Voldoende tryptofaan uit voeding en een gezonde darmflora zijn hierbij van belang.

Drainage

Onbewust wordt ons lichaam dagelijks blootgesteld aan afvalstoffen. Denk aan het inademen van vervuilde lucht, pesticiden op onze voeding en hormoon-verstorende ingrediënten in cosmetica. Wanneer deze niet efficiënt worden afgevoerd kunnen er klachten ontstaan. De lever is hierbij een belangrijk orgaan. In ieder lichaam werken de genetische enzymen die hierbij betrokken zijn anders. Door middel van laboratoriumonderzoek bekijk ik per persoon hoe deze verwerkingsprocessen verlopen. Door de lever te ondersteunen in zijn ontgiftingscapaciteit, kunnen gerelateerde klachten worden verholpen. Daarnaast is dit ook een manier om preventief aan de gezondheid te werken.

Voeding

Gebaseerd op de orthomoleculaire voedingsleer en personalized nutrition, ontwikkel ik een voedingspatroon die past bij jouw lichaam en persoonlijke (gezondheids)doelen. Hiervoor maak ik gebruik van voedselintolerantietesten en darmmicrobioom-onderzoeken. Voeding is essentieel voor het onderhouden van je cellen en om je te voorzien van brandstof.

Geestelijk welzijn

Naast de voorgaande principes beïnvloeden emotionele, mentale en spirituele aspecten jouw gezondheid en welzijn. Stress en geestelijke spanningen kunnen een grote rol spelen in lichamelijke ongemakken. Je leert belemmerende denk- en gedragsproblemen op een gezonde manier te veranderen, te doorbreken of los te laten. Dit bevordert het herstel op een duurzame manier.

Kom kennismaken